Itt a trafikosok rémálma - rendőrségi oktatófilm a cigi és a pia ellen

Mi tarthatná vissza a fiatalokat a cigitől, ha nem egy videó? Mi lehetne még ennél is jobb? Ha mindezt a videót rendőrök csinálják, húsvér kamaszokkal és partyharddal. Anyák, megnyugodhattok, ezután biztonságban vannak gyermekeitek!

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya olyan videóval oktat, amiben mindenki reményteljesen szusszan fel, hogy "LESZ ÚJRA SZOMSZÉDOK"!!!! De sajnos, vaklárma, a rendőrség csak 6 percre eleveníti fel Taki bácsit, Lenke nénit és a többieket.

Advertisement

A show valahogy arról szól, ahogy a 90-es évek végén és a 2000-es évek elején, fiatalok még smseznek, butafonokról, óra alatt. Ma már ugye a világon senki nem költene smsre pénzt, ha ott a facebook, de ne zökkenjünk ki! Ezek a kamaszok, lezsíroznak egy bulit, és már ekkor megtudjuk, hogy az egyik asztmás, és nincs meg a pipája. Dramaturgia, kérem (Bodzsár Márk, figyelsz?)!

Advertisement

Ekkor hangzik el - szerintem kiskorútól 23 év 5 hónap és 14 nap után először - a "Miért lógatod az orrod?" kifejezés. Innentől aztán vad bulis képek, tükörben fotózkodó srácokkal és srácettekkel. Zseniálisan valószerűtlenül. Mintha a rendőrök tényleg az életükben nem lettek volna házi bulin, nem láttak volna piálást, és elképzelésük se lenne arról, hogy milyen amikor valaki tényleg részeg és rosszul van.

Aztán beüt a dráma. A bulin az egyik közepesen dögös lány hevesen köhögni kezd a cigitől, egy másik fiú gagyin hány a piától. Mellesleg a sodort cigi pont úgy néz ki, mint egy joint, várnánk, hogy az legyen, de mégsem az, újabb dramaturgiai fordulat (Mik vannak, ugye Márk?). Cserébe az utolsó 40 másodpercben megkapjuk a szomszédokos szentenciát, egy olyan mentőstől, aki alig bírja visszatartani a röhögését - valószínüleg neki is sok ez az egész Magenheim doktoros szerep. Vagyis, ha asztmás vagy, ne cigizz, ha pedig nem vagy asztmás, akkor se igyál. Pláne egyikből se sokat.

Advertisement

Mindezt persze állami és EU-s pénzből hozták össze, TÁMOP pályázaton. Retteghetnek a trafikosok, hiába várják, hogy felnőjenek a mostani tizenévesek, belőlük már nem lesz vevő. Vagyis retteghetnének, ha hatott volna már egyetlen DADA-óra vagy videó is az életben.

Share This Story

Get our newsletter