Mi tarthatn√° vissza a fiatalokat a cigitŇĎl, ha nem egy vide√≥? Mi lehetne m√©g enn√©l is jobb? Ha mindezt a vide√≥t rendŇĎr√∂k csin√°lj√°k, h√ļsv√©r kamaszokkal √©s partyharddal. Any√°k, megnyugodhattok, ezut√°n biztons√°gban vannak gyermekeitek!

A Szabolcs-Szatm√°r-Bereg Megyei RendŇĎr-fŇĎkapit√°nys√°g BŇĪnmegelŇĎz√©si Oszt√°lya olyan vide√≥val oktat, amiben mindenki rem√©nyteljesen szusszan fel, hogy "LESZ √öJRA SZOMSZ√ČDOK"!!!! De sajnos, vakl√°rma, a rendŇĎrs√©g csak 6 percre eleven√≠ti fel Taki b√°csit, Lenke n√©nit √©s a t√∂bbieket.

A show valahogy arr√≥l sz√≥l, ahogy a 90-es √©vek v√©g√©n √©s a 2000-es √©vek elej√©n, fiatalok m√©g smseznek, butafonokr√≥l, √≥ra alatt. Ma m√°r ugye a vil√°gon senki nem k√∂ltene smsre p√©nzt, ha ott a facebook, de ne z√∂kkenj√ľnk ki! Ezek a kamaszok, lezs√≠roznak egy bulit, √©s m√°r ekkor megtudjuk, hogy az egyik asztm√°s, √©s nincs meg a pip√°ja. Dramaturgia, k√©rem (Bodzs√°r M√°rk, figyelsz?)!

Ekkor hangzik el - szerintem kiskor√ļt√≥l 23 √©v 5 h√≥nap √©s 14 nap ut√°n elŇĎsz√∂r - a "Mi√©rt l√≥gatod az orrod?" kifejez√©s. InnentŇĎl azt√°n vad bulis k√©pek, t√ľk√∂rben fot√≥zkod√≥ sr√°cokkal √©s sr√°cettekkel. Zseni√°lisan val√≥szerŇĪtlen√ľl. Mintha a rendŇĎr√∂k t√©nyleg az √©let√ľkben nem lettek volna h√°zi bulin, nem l√°ttak volna pi√°l√°st, √©s elk√©pzel√©s√ľk se lenne arr√≥l, hogy milyen amikor valaki t√©nyleg r√©szeg √©s rosszul van.

Azt√°n be√ľt a dr√°ma. A bulin az egyik k√∂zepesen d√∂g√∂s l√°ny hevesen k√∂h√∂gni kezd a cigitŇĎl, egy m√°sik fi√ļ gagyin h√°ny a pi√°t√≥l. Mellesleg a sodort cigi pont √ļgy n√©z ki, mint egy joint, v√°rn√°nk, hogy az legyen, de m√©gsem az, √ļjabb dramaturgiai fordulat (Mik vannak, ugye M√°rk?). Cser√©be az utols√≥ 40 m√°sodpercben megkapjuk a szomsz√©dokos szentenci√°t, egy olyan mentŇĎstŇĎl, aki alig b√≠rja visszatartani a r√∂h√∂g√©s√©t - val√≥sz√≠n√ľleg neki is sok ez az eg√©sz Magenheim doktoros szerep. Vagyis, ha asztm√°s vagy, ne cigizz, ha pedig nem vagy asztm√°s, akkor se igy√°l. Pl√°ne egyikbŇĎl se sokat.

Mindezt persze √°llami √©s EU-s p√©nzbŇĎl hozt√°k √∂ssze, T√ĀMOP p√°ly√°zaton. Retteghetnek a trafikosok, hi√°ba v√°rj√°k, hogy felnŇĎjenek a mostani tizen√©vesek, belŇĎl√ľk m√°r nem lesz vevŇĎ. Vagyis retteghetn√©nek, ha hatott volna m√°r egyetlen DADA-√≥ra vagy vide√≥ is az √©letben.