Már rég óta foglalkoztat, hogy vajon melyik volt az a pillanat, amikor Szily László elfelejtett szilysen írni. Mert, hát mondjuk a nívótlansági-változó elég magas számra rúg egy olyan cikkben, mint a Flakon Gecis, amilyenből meg egyre több van. De arra nem számítottam, hogy egy googlekeresésből tudom meg, hogy Szily László valójában Puzsér Róbert.

Akinek amúgy elnézném, hogy úgy ír, mint egy kezdőblogger, de Szily Lászlónak már nehezen tudom azt megbocsátani, hogy olyan cikkeket ad ki a kezei közül, mintha azt a Szily Lászlót másoló Klág Dávidot másoló Fülöp "gyakornok" Pétert copyzó Zsoszta nevű egykori kinjas troll alkotta volna.

De a google-ben "a blikk, pr, cikk, szily" keresőszavakat beírva láthatjuk, hogy Szily László az igazából Puzsér Róbert. Ami talán feledteti, hogy színvonalas politikai offolások és írások helyett Flakon Geci tumblrre is rossz posztját kell olvasnunk. Meg lehet csak a női szolidaritás hozta ki belőlem az ideget, amikor szegény - amúgy tényleg tanulásra kárhoztatható - Bánlaki D. Stella simán unalmas írásába magyarázta bele, hogy éheznek az index gyakornokai (biztos forrásból tudom, tényleg nem kapnak fizut).

Advertisement

Most nem rúgdosni akarom Lacit, aggódom érte. Mert én például miatta tudtam meg, hogy létezik a Cink, és a mai napig miatta járok ide, sőt, miatta mertem először írni, amiért örök hálával tartozom neki. Csak szar látni, hogy arra az alpári szintre jutottunk el, mint Habonyi Árpád két pálinka után, amikor Fletó táncát utánozza félmeztelenül és azon nevet már, hogy a közönsége hevesen bazmegol. Kéne egy szaftos, mélyen beleásós politikai trollkodás és offolás attól a Szily Lászlótól, aki még a horgászatról is tudott úgy írni Áder Jánossal megsózva, hogy még egy nőt is lekötött.

Sokkal jobb abban hinni, hogy Puzsér Róbert pincéjében megkötözve, egész nap X faktor adások nézésére kényszerítve szenved az én Szily Lászlóm, akit a Magyar Fotelprolik Egyesületének "premium content" pecsétjével ellátott hivatásos tajparaszt megmondóembere helyettesíti. Vajon Puzsér egy Obama-testőrhöz hasonló gyíkember Szily alakját felvéve? Vagy simán egy álarcos imposztor? Megannyi kérdés, de válasz egy sem.

Advertisement

Amúgy, hogy a Flakon Gecis poszthoz is hozzászóljak, nekem a legcikibb interjúm - az az egyetlen egy darab, amit csináltam - úgy sikerült bénára, hogy egy újságíró barátomtól kértem segítséget a kérdések megírásában, aki e-mailben el is küldött vagy 10-et, amelyek nekem annyira tetszettek, hogy változtatás nélkül átvettem mindet, plusz még hozzáírtam pár sajátot és küldtem is tovább a levelet az interjúalanynak. Egy dolgot felejtettem el, a barátom nevét kiszedni a levél aljáról. De így legalább Ő is kreditet kapott :)