Ma hallottam, de zseni√°lis. A kommentek moder√°l√°sakor maradhat a baloldal any√°z√°sa, de Orb√°n Viktor szid√°sa rep√ľl a levesbe.

Egy bar√°tom mondta, hogy a Magyar Nemzet Online-n√°l van egy ember, aki semmi m√°ssal nem foglalkozik, csak azzal, hogy moder√°lja a kommenteket. Ezzel a vil√°gon semmi baj nincsen, fŇĎleg az√≥ta, hogy az oldal gazd√°j√°t √ļgy verik a h√ľlye hossz√°sz√≥l√°sok miatt, mint r√©szeg Balogh a nej√©t - mindezt a fel√ľlm√ļlhatatlan igazs√°g√©rzettel t√∂rv√©nyi szinten.

Azt is mondták, hogy ami nem megy az Orbán Viktor anyázása. Szóval tettem egy próbát.

V√°lasztottam egy random h√≠rt, ahova nem t√ļl erŇĎltetett egy j√≥ kis viktoroz√°s. M√°r r√∂gt√∂n az elsŇĎ helyen kiemelt "Elsz√°mol√°s: Tapolc√°n d√∂nt a Fidesz‚ÄďKDNP" √©ppen t√∂k√©letes volt. Arra az√©rt figyeltem, hogy semmi b√°nt√≥, v√°llalhatatlan, perelhetŇĎ kijelent√©sem ne legyen. Ez√©rt amolyan virtigli-anarchista ballerk√©nt bekommenteltem: "√©s Orb√°n Viktort, Felcs√ļt cs√°sz√°r√°t mikor sz√°moltatj√°k m√°r el?"

Advertisement

A poszt meg is jelent. 9:55 perckor, mindenf√©le elŇĎmoder√°l√°s n√©lk√ľl.

Ránéztem 10.00-kor: semmi. 10.15-kor, semmi. Majd 10.27-kor: a kommentem már nem volt ott. Azóta viszont megjelent egy kis jelzés, amit eddig nem láttam:

Advertisement

"Hozz√°sz√≥l√°sa csak moder√°l√°s ut√°n jelenhet meg, amennyiben nem √ľtk√∂zik moder√°l√°si elveinkbe!"

V√©gigbogar√°sztam a moder√°l√°si alapelveket. H√°tha r√°j√∂v√∂k, hogy melyik sz√≥ miatt kuk√°z√≥dhatott. De se netikett rombol√≥nak, se "A t√°rsadalmi norm√°kkal ellent√©tes hangnemŇĪnek" nem tal√°ltam a hozz√°sz√≥l√°somat. T√©nyleg egy olyan vil√°gban √©l√ľnk, ahol a moder√°torok p√°rt√°ll√°s√°t√≥l f√ľgg, hogy elindul-e egy vita? T√©nyleg nem lehet az ember akkora troll, mint L√°z√°r J√°nos, aki a facebookon √°llatozhatja Tarl√≥s Istv√°nt? T√©nyleg eljutott oda a hazai netpl√©num, hogy egy diszkr√©t elsz√°moltat√°soz√°st ki lehet √≠rtani?

Advertisement

Megannyi kérdés... - hogy egy klasszikust idézzek.

Tess√©k l√°ss√©k zsid√≥ztam egyet, h√°tha az ok√©. De m√°r az ig√©nyes √©s eredeti, "ha bank√°r, akkor zsid√≥" st√≠lus√ļ mondatom is megakadt a netikett-v√©delmi nagyfalon. :(