Egy mínuszos hír kellene, hogy legyen Bajnai "színtelen-szagtalan" Gordon aznap, mikor az egész országban mindenhol a Szent Mihály-napi tüzek gyulladtak, mert akkorát égetett magán egy vállalható tüntésen, amekkorát csak lehet. Erre Szily László publicisztikát ír, majd UP elküldi a vérbe. Megszűnik a fiatalos média haegemoniája?

Nem csak a magyar baloldal reménytelen, de a jelek szerint úgy általában a komplett új internetes média is, ami azért cikibb jóval, mint a politikai iq-gyaluló verseny, mert igazából két testvérlap, bajtársi-pajtási foghúzása zajlik éppen.

De kezdjünk mindent az elejéről! A Szolidaritás, a korai tüntetési szezonban, a vénasszonyok nyarán megtartotta Orbán Viktor bálványdöntését, ami csak azért ciki, mert mind az időjárási, mind a politikai klíma kedvezett egy jó kis cihederes kormány-gyalázásnak, mamutlétszámmal (gondoljunk csak Bajára, ahol csalt a KORMÁNY!!! vagyis nem a kormány, de valami olyasmi). Ehhez képest kaptunk egy nehezen tömegnek fényképezhető utcai megmozdulást, egy hipergáz dopemanes és bajnais színpadi performansszal. A volt-miniszterelnök Orbánt plagizált, ami baloldali vezetetőtől már alapból ciki - nem véletlen, hogy nem hallunk már dakota közmondásokat sem Kovács Lászlótól -, de sikerült elmondania, hogy "szavazófülkeforradalom". Igen, ezt a szószörnyet, ami majd verejtékes rémálmaiban harapja le a populista ideál-archetípus OV fejét. Megvan a baloldali csodafegyver! Logopédiai kísértetkifejezések!

Advertisement

De az egész nem is lenne vérciki, kell a tömegpuccs, kell a Szily László által is tenorban megénekelt nyuggerezős NB1 hangulat. Ez az atmoszféra tényleg jó, még én is úgy tudok üvölteni egy meccsen a kurvaanyja által szült bíróra, hogy valójában lövésem nincs, hogy miért van a kapu előtt egy kis mező, ami nem a tizenhatos, és onnan miért lőnek csak szabadot és nem büntetőt. Na mindegy, szóval Bajnai legalább 1500 hívének tartott egy pesti roadshowt, szobordöntéssel és híradóba kerüléssel. Ennél több igazából már felesleges elvárás az impotens ellenzéki szövetségektől.

De Szily írt egy EDDA-dalt, nem Pataki Attilásat, hanem amolyan viking hősi éneket, hogy elmondja azt is, amit én két sorban. Végre írt egy publit, megint. Belátta, hogy elveszítette a bulvárkampfot a lendületes ekézésemmel szemben, és átadta a helyét a politikai racionális fikázós énjének. Szóval elküldte a 444-es Plankó "húzzál vissza a respectházba" Gergőt, hogy feleslegesen ekéz valamit. Ez eddig magánvélemény, amivel azért néhányan fogcsikorgatva egyetértünk.

Itt jön Uj Péter a képbe, !!444!!! főszerkesztő, élharcos médiahavasibertalan és leöregpublisozza Szilyt, botrány!! Ageingezik egy sort, és azt mondja, a legpopulistább tónusban, amiben újságíró valaha írt, hogy megsértette a magyarok többségét, az időseket! Nohát, kérem szépen, mi miatt is fontos ez annak az oldalnak a vezetőjének, aki annyira fiatalos lapot indított, hogy a slusszkulccsal karcolós Bentley-posztok már ott vannak betárazva? Semmi. Egyszerűen kiállt amellett a szerzője mellett, aki leírt egy magánvéleményt, vagyis ugyanazt csinálta, mint az egyre cinkesebb Szily.

Vagyis van ez az izé, amit úgy hívunk média, meg van ez az izé, amire az újságírás épül, hogyaszondja véleményszabadság. Kérem szépen, ezt sikerült amolyan országházi színvonalra lecsökkenteni, olyan populistalózung gyűjteménnyé húzni, ami egy álom-miniszterelnöki vitát is überelne, ahol Orbán lábánál Lázár János kutyaként csaholna, és a baloldali álompár, Bajnai és Mesterházi egy szenvedélyes csókban csattanna ki, amikor éppen a 18. havi nyugdíjnál tart a licit.

Advertisement

Van ez a katasztrófális baloldalunk, ahol két hülyegyerek nyelte be az oszd meg és uralkodj elvet, meg van ez a Milla-Negyedik Köztársaság rendszerkritikus bigyó, amit még nem fogott fel senki, hogy rajta lehetnek ők is egy szavazólapon. Erre most van egy katasztrófális, csalódott vigyort kiváltó, egymást kalapáló Cink és 444, ami amúgy tök ugyanaz. Egyik a másik, csak az egyik álcázza magát egy hírportálnak, míg a másik egy néha semlegesen közönyös politobulvár site, de igazából mind a kettő mosolytcsalóan ekézi a honatyákat általában. Ahelyett, hogy bemosnának jobbra-balra, gondolatokat ébresztenének, oknyomoznának a fennálló rendszerben, inkább gyalulják egymást.

Köszönöm, Uraim! Régi horgásztársak ugrottak egymásnak, szőrös segg kapitány Uj Péter és a szőke kisnyugdíjas Che Guevara-korszakát töltő Szily László. Köszönjük a cicaharcot, tapsoljuk meg a Szent Mihály-napi mágjaként égő logopédiabajnok Bajnait, mert már nemcsak a baloldal, de a Gawker Media birodalom kéttagja is felgyújtotta egymást egy szenvedélyes CICAHARCban.