"Oroszország a tolerancia hazája" - ezt volt képes Bencsik András Demokrata főszerkesztő, Magyar Krónika fundamentum, Békemenet-fanatikus posztolni a facebook-oldalán. A komplett sztorihoz hozzátartozik, hogy nincsen benne irónia. Teperünk a legvidámabb barakk státuszért újra, Szovjetunió tömjénezés reloaded. Hitte volna valaki, hogy a Fidesz akarja majd helyreállítani a kommunizmust?

Putyin seggének rendületlen és lendületes nyalásával indít Bencsik András a Facebookon, abban a posztban, amiben felvezeti, hogy miért is van szükség újabb Békemenetre. Az Egyesült Államok a gonosz helytartója, a megszálló. Ha azt hitted, hogy a gyarmatosítás után soha sem áll majd bosszút az új világ, akkor ezt benézted. Az USA direkt egy zsarnokot küld Magyarországra! De szerencsére az imperialisták ellen oltalmat ad a tolerancia hazája, Oroszország.

Az, hogy Bencsik kábé annyira tárgyilagos, mint egy szlovák történelemkönyv, az már régen tudható, de azért az mindenképpen meglepő, hogy úgy ekézi az USA-t most, mint Schobert Norbi a globális felmelegedést. Kérem szépen, amerika egy zsarnoki helytartót küldött ide, egy női Mussolinit, egy Poncius Pilátust, egy nővé változott, angolul kioktató Gyurcsány-Mesterházy-hibridet, aki még itt sincs, már ostorozza és üti a magyart! Ehhez képest Putyin egy szót sem szólt.

A teljes szöveg, a következő vezércikk a Demokratából, változtatás nélkül így néz ki, ha nem akarnád kibogarászni a képet:

Legyen ismét Békemenet!

Részlet a Demokrata heti vezércikkéből:
„...mintha szerepcsere történt volna, mintha a csúfos véget érő Szovjetunió szerepét kezdené átvenni Amerika. Nem nagykövetet, hanem gőgösen magabiztos helytartót, instruktort, komisszárt küld az alávetett országba, akinek nem az a dolga, hogy a rabszolganép csip-csup gondolatait közvetítse a birodalmi központba, hanem hogy a birodalom teljes súlyával kényszerítse e primitív népet az előírt életmódra: „fékek, ellensúlyok és marihuána".
Ehhez képest Oroszország a tolerancia hazája. Ami rosszat a szovjet-oroszokról el lehetett mondani, az elhangzott az elmúlt évtizedekben. És? Megkötötték velünk az évszázad üzletét a paksi atomerőmű bővítéséről, melynek köszönhetően Magyarország energetikai függősége egy fél évszázadra megszűnik. Putyin elnök egy szóval nem kifogásolta a magyar belpolitikai viszonyokat, pedig Oroszország még mindig a világ második nagyhatalma, s a tendenciákat látva könnyen lehet, hogy egy évszázadon belül elsőségét is visszaszerzi.

A fékek és ellensúlyok rendszerének alkalmazása amúgy benne van a magyar közgondolkodásban. Utoljára az erdélyi fejedelmek alkalmazták nagyszerűen az osztrák és a török nagyhatalmak között. Úgy tűnik, ma sincs másképp: az erősödő orosz kapcsolattal Magyarország mozgási szabadsága ismét növekedni fog. Ez persze nem tetszik mindenkinek, de hát Schulhof Izsák is elsiratta a Budáról kivert török megszállókat, mert neki momentán velük volt jobb."

A magyar politika egyensúlyozó képessége fontos a számunkra, melynek támogatására a jelek szerint hamarosan újabb Békemenetet kell tartanunk. Március 29., a választások hétvégéje előtti szombat ideális időpontnak látszik.
Egy olyan hatalmas menetet kellene tartanunk Magyarország függetlenségéért, kivívott eredményeink megvédelmezéséért, amely fölér egy zarándoklattal.
Mert van mit nyernünk, és van mit elveszítenünk.

A legszebb az, ahogy egy diszkrét, tessék-lássék zsidózást is beletolt a szövegbe. Schulhof Izsák ugyanis egy olyan rabbi volt, aki a török-kori Budán megszervezte a zsidóhitéletet. Ezzel két fogalmat is életre hívott Bencsik "idenekemegyfideszessegget" András, az egyik a most említett tessék-lássék zsidózás, a másik a hitelfelvételek relativizálása.

Advertisement

Mert Bencsik ugyanaz az ember, aki az IMF-hitel ellen harcolt, Békemeneten erősíetette meg a kormányt, hogy jó úton jár, de most tapsikolva, kéjes örömben köszönti az oroszok hitelét. Kérem, ez ugyanaz a gazdasági elfüggetlenedés ellehetetlenítése, ami ellen az egész elmúlt négy év minden döntését megfogalmazta a Fidesz. Most köpik éppen szemen magukat, pont most dobták el azt a függetlenséget, amit kivívtak, egyszer 2013-ban, egyszer 1989-ben.

Ha kell is Paks bővítése, nem az oroszok árán. Mert Oroszország annyira toleráns, mint kezdő liberális a fasisztával. Semennyire.

Az oroszokat ne nevezze még összehasonlításban sem senki a tolerancia hazájának, akinek a lapját Demokratának hívják!