Ma hallottam, de zseniális. A kommentek moderálásakor maradhat a baloldal anyázása, de Orbán Viktor szidása repül a levesbe.

Egy barátom mondta, hogy a Magyar Nemzet Online-nál van egy ember, aki semmi mással nem foglalkozik, csak azzal, hogy moderálja a kommenteket. Ezzel a világon semmi baj nincsen, főleg azóta, hogy az oldal gazdáját úgy verik a hülye hosszászólások miatt, mint részeg Balogh a nejét - mindezt a felülmúlhatatlan igazságérzettel törvényi szinten.

Advertisement

Azt is mondták, hogy ami nem megy az Orbán Viktor anyázása. Szóval tettem egy próbát.

Választottam egy random hírt, ahova nem túl erőltetett egy jó kis viktorozás. Már rögtön az első helyen kiemelt "Elszámolás: Tapolcán dönt a Fidesz–KDNP" éppen tökéletes volt. Arra azért figyeltem, hogy semmi bántó, vállalhatatlan, perelhető kijelentésem ne legyen. Ezért amolyan virtigli-anarchista ballerként bekommenteltem: "és Orbán Viktort, Felcsút császárát mikor számoltatják már el?"

A poszt meg is jelent. 9:55 perckor, mindenféle előmoderálás nélkül.

Ránéztem 10.00-kor: semmi. 10.15-kor, semmi. Majd 10.27-kor: a kommentem már nem volt ott. Azóta viszont megjelent egy kis jelzés, amit eddig nem láttam:

"Hozzászólása csak moderálás után jelenhet meg, amennyiben nem ütközik moderálási elveinkbe!"

Végigbogarásztam a moderálási alapelveket. Hátha rájövök, hogy melyik szó miatt kukázódhatott. De se netikett rombolónak, se "A társadalmi normákkal ellentétes hangneműnek" nem találtam a hozzászólásomat. Tényleg egy olyan világban élünk, ahol a moderátorok pártállásától függ, hogy elindul-e egy vita? Tényleg nem lehet az ember akkora troll, mint Lázár János, aki a facebookon állatozhatja Tarlós Istvánt? Tényleg eljutott oda a hazai netplénum, hogy egy diszkrét elszámoltatásozást ki lehet írtani?

Megannyi kérdés... - hogy egy klasszikust idézzek.

Tessék lássék zsidóztam egyet, hátha az oké. De már az igényes és eredeti, "ha bankár, akkor zsidó" stílusú mondatom is megakadt a netikett-védelmi nagyfalon. :(